Zhodnocení průběhu a radost z výsledků 23.MČR žactva v Humpolci

31.03.2015 19:43

Turnaj v této věkové kategorii dětí náš oddíl zajišťoval poprvé a pro domácí závodníky to byla výzva. Ukázat se na "domácí půdě" a v mistrovském závodě uzavírajícím halovou sezonu. Závodů se zúčastnilo 96 lukostřelců z 20 oddílů sdružených pod ČLS z celé republiky.I náš oddíl měl svá želízka v ohni - divize holý luk mladší žáci Ondřej Bláha , starší žáci Adam Nigoš a starší žákyně Alena Vogelová.

V sobotu proběhla základní kola o postupy do nedělních vyřazovacích bojů o medaile. Do vyřazovacích soubojů postoupili Ondra Bláha a Adam Nigoš a byl to opravdu boj až do konce. Adam Nigoš na stupně vítězů nakonec nedosáhl a skončil na čtvrtém místě.Ještě bude startovat na 25.MČR dospělých a dorostu v Hradci Královém,takže držíme palce ! Alenka Vogelová skončila na pátém místě s nastříleným osobním rekordem.

Ondra Bláha z LO TJ JISKRA Humpolec se utkal ve finále s Kryštofem Valou z LK Znojmo a byla to podívaná.Po prvních sadách sice Ondra prohrával 0:4,ale dokázal srovnat a za stavu 5:5 šli závodníci do rozstřelu na jeden šíp "rychlá smrt". Tam náš závodník prokázal pevnější nervy,trefa do devítky a mohl slavit.

Závodníkům gratulujeme a divákům děkujeme za účast a podporu.

Poděkování taktéž sponzorům : Rodinný pivovar Bernard , farma rodiny Němcových a městu Humpolec

foto ze závodů v galerii