po valném shromáždění Českého lukostřeleckého svazu

20.10.2019 00:00

Ahoj .. tak jsem absolvoval včerejší VS ČLS. Hodne se mluvilo o nových STANOVÁCH, zvedla se vlna nesouhlasu. Problém byl přesunut na příští rok.


Do konce října se spustí nové ( zatím DEMO ) stranky, ktere budou sloužit pro evidenci členů, soucasně pro MŠMT a ČLS a oddíl. Tam již bude možné zadat současné členovy i s jejich souhlasy o GDPR, antidopingové prohlášení, atd. a nebude se muset nic archivovat.


Od nové sezony se zvedají členské příspěvky svazu ze 100Kč na 200,-Kč /sezonu. Svaz nechce být jen závislý na dotacích..takto zní vysvětlení.


Byly přijaty nové kluby, aniž by jejich zástupci byli přítomni na VS. Jsou ze Znojma, Horažďovic a ze Zábřehu..vic o nich nevíme.


Jednalo se o soutěžním řádu.. zásadní změny byly odsouhlaseny  zhruby tyto: moznost jednoho střelce soutežit za více oddílů, ale jen v jiné divizi. vznikne tím možnost sestavit více družstev v terénní.


Pro sezonu 2019/2020 platí pro holé luky dospělí až kadeti sestava stávající 30m na 60cm terč. MČR a Pohár ČLS se bude střílet na tuto trať, ale nová sestava 50m na 122 terč se stala schválenou sestavou a bude se moct střílet v lize a přeboru. Střelec si může vybrat. Další sezonu se uvidí podle ohlasu . podle pruzkumu jsou většinou pro 50m dospělí muži a pro 30 m ženy a junioři.


V letech 2021 a 2022 bude halové MČR dospělých i dorostu pořádáno v SC NYMBURK. s tím že je tam prvotrídní hala kde má zázemí nej tym basketu v ČR. Možnost ubytování je zajištěna. Jedna se vždy o únor. V nadcházející sezone maji dospěli MČR v Prostějově.


Klub CERE si prosadil uspořádání Mistrovství ČR v biathlonu sice ne s podporou všech, ale prosadil zároveň i "mistrovskou" podporu svazu..:-(  na rozdíl od holých luků, které si musely vytrpět vrchlový závod jako PŘEBOR a pak se teprve dočkat 1. MČR HOLÝCH LUKŮ.


Na Mistrovství, v Lize a Přeboru musí střelec soutěžit v dresu hostitelského oddílu.


projednávalo se pořádání mistrovských závodů na celou sezonu..O 2.MČR zatím zájem nebyl, ale proslýchá se možnost krásného prostředí u znojemského kláštera.


 V Humpolci se bude pořádat v neděli 16.2.2020 halové finále I. LIGY reflexních luků mužů a žen.
     a o víkendu 22. a 23. 2. 2020 Mistrovství žáků. I přes zřejmý nesouhlas či nepodporu jsem připraven se o tyto dva podniky postarat.
A poslední věc : lukostřelci, nahlásil jsem pro halovou sezonu 3 druzstva do Přeborových soutěží. Mladší žáci, Kadeti a Dospělí. . .   pokud někdo stojí o nominaci, rád bych zájem pocítil a viděl i na trénincích

 Tak makejte :-)  já se těším.
mějte se krásně a lukostřelbě ZDAR  m)