po semináři trenérů

03.11.2019 18:00

Ahoj přátelé lukostřelci

tento víkend jsem se zúčastnil semináře trenérů ČLS a chci vás seznámit s posledním děním v lukostřelbě.
Dobrá zpráva je ta že stále žije naděje, že uvidíme české lukostřelce příští rok na OH v Tokiu.
Na nejbližších evropských závodech a mistrovstvích se bude bojovat o poslední volná místa. Možná na OH uvidíme mixtým Horáčková, Ebermann. Držme pěsti.


 Zjistil jsem že světové luky HOYT vyrábí jen 60 lidi v továrně v Salt Lake City v Utahu. Hezá fabrika..Až budete někdo blízko, navštivte ji, velice rádi nás provedou. :-)
Zástupce HOYTu nás učil i seřizování luků.


Pár hodin jsme probírali prezentaci na sociálních sítích. Toto je pro mě šílenost a honba za lajky je pro mě nepochopitelná.  Bohužel zjišťuji že je to nevyhnutelné, pokud se chceme zviditelnit.


Téma dopinku, které je na naší úrovni dosti podceňováno, je třeba vyzdvihnout. Každý střelec je zodpovědný za to co vpraví do svého těla. A je toho hodně málo na co se může ui disciplinární komise vymluvit. Bohužel ani u našich lékařů se střelec nedovolá, aby mu lékař zjistil jestli náhodou neužívá zakázané látky. I takový Paralen plus je pro sportovce zakázaný a i spousta léků na alergii. ZIRTEC koupený u nás je povolený.. koupený v Německu je zakázaný-obsahuje pseudoefedrin .-((    Jak jsem psal, my sami a zástupci těch mladších jsme ti zodpovědní za to abychom zůstali čistí !!!  Dopingová kontrola se týká i nás, budeme zcela jistě účastníky mistrovství republiky a na těchto soutěžích běžně Antidopingový výbor vzorky odebírá. O tomto tématu bychom mohli pohovořit v oddílu.
Poslední co chci říct se týká spíše vedení oddílů, zpřísňuje se dohled nad oddíly a kluby, nad jejich metodickým vedením. (To jsou trenéři II. třídy)
Tak se mějte blaze a za chvíli vám napíšu něco o našich soutěžích..