DOBROVOL 2018 - Soběslav

20.06.2018 20:25

Snažíme se pomáhat – DoBRoVoL 2018 Soběslav

Tři nadšenci, Markétka Hávová (- holka po bohu,pomohu, kde mohu- díky ní jsme mohli i my malinko pomáhat ) Iva Žaloudková ( holčina na kterou je spolehnutí ) a Mirek Háva ( lukem-postižený ), to byl tým, který se vydal na cestu do sousedního kraje podpořit dobrou věc.


Festival Dobrovol je festival, který živí dobrou věc...


Festival nebyl jen o muzice,

nabízel spoustu akcí, od abstraktního malování, tetování, BMX ukázek, plavby po řece Lužnici, vzduchovkové střelnice, loutkového divadla, slackline, čajovnu ( ano čajovnu )... až po šachy a lukostřelbu. ….. a pak samozřejmě muziku, dobrou muziku :-)

 

Naším úkolem bylo přiblížit návštěvníkům festivalu lukostřelbu a zájemcům umožnit vyzkoušet si střelbu z luku. A zájemců se našlo požehnaně.. nejen z řad veřejnosti ale i mezi klienty Rolničky.


Výtěžek festivalu je použit na chod dobrovolnického centra Diakonie Rolnička, umožní tak uspořádat např. letní tábor, nebo jiné akce pro dospělé a děti s mentálním, nebo kombinovaným postižením.

Hned vedle za řekou se nachází letiště, zvykli jsme si docela brzy na přistávající letadla a paragány.

Podle fotek jednoho parašutistu vylovila z řeky zpěvačka kapely MUCHA :-)


Naše prezentace probíhala v prima koutě plovárny, takže jsme se vůbec nemuseli bát o bezpečnost okolí. Hned vedle jsme rozložili DOBRO-OBRO-ŠACHY, které zapůjčila pelhřimovská Hodina –H.

 


Co vám budu povídat, takovou úžasnou náladu a atmosféru hned tak nezažijeme. Nebyla to žádná malá uzavřená komunita, ale velká pospolitost nadšených lidí, pro které stálo za to obětovat trochu své energie-vrátila se mnohokrát. Sounáležitost byla cítit na každém kroku.


Pozvání na další ročník bylo pro nás odměnou a s nadšením jsme účast slíbili  :-)


Poděkování patří i podporovatelům:  firmě PREZENTA Pelhřimov,

půjčovně dodávek z Humpolce ( nechce být jmenována )

a firmě GRAFPRINT Pelhřimov.  

Aaaaaaahoj M+I+m)

Tady je pár odkazů :

naše fotky : https://mirekhava.rajce.net/2018_06_16_DOBROVOL_-_Sobeslav

FB festivalu : https://www.facebook.com/festivaldobrovol/

foto z festivalu FB : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10209432713493361.1073742912.1790803468&type=1&l=61915613af